Saker att tänka på innan du ska gå på en blind date

blinddejt

 

Kanske har du nyligen bestämt dig för att ta tjuren vid hornen och börja dejta igen. Kanske har du inte dejtat så värst mycket tidigare, eller så kanske du har bestämt att det är hög tid att börja dejta igen efter en separation. Oavsett anledning så kan det vara knepigt att veta vem man ska gå ut med och hur man ska hitta någon att dejta. Att gå på en Blind date är ett mycket bra sätt att träffa nya vänner och kanske också en dejt. Finns det då något speciellt som är bra att tänka på innan man går på blind date?

Vem vill du träffa på din dejt

Det låter kanske oromantiskt, men det kan faktiskt vara en toppenidé att sätta sig ner och fundera ordentligt på vem det är man egentligen vill dejta. Gör en lista. Fundera på vad du gillade i din förra relation och vad du inte gillade. Självklart är alla personer olika, men det kan ändå vara bra att komma till insikt med vad det verkligen är man söker. Vill du ha en livskamrat, eller bara en kompis? Vad händer om det finns barn med i bilden? Vad anser du om åldersskillnad? Frågorna är många och det är bara du som kan besvara dem.

Vad var det som inte funkade i din förra relation

Det kan även vara bra att rannsaka dig själv och verkligen ta reda på vad det var som inte fungerade i din förra relation. Det är lätt att skylla på den andra parten, men det kanske ändå hade något lite med dig själv att göra. Innan man börjar dejta är det så klart bra att veta om detta, så att man inte gör om samma misstag igen… och igen.

Självklart kan det vara så att ni helt enkelt inte passade för varandra, ni kanske tänkte olika och drogs åt olika håll i livet? Kanske växte ni helt enkelt ifrån varandra? Vad anledningen än var så var ni helt klart inte menade för varandra. Tänk, det kanske finns en mening med allt. Kanske är det nu som du kommer att hitta din stora kärlek.

Varför välja att gå på blind date

Anledningen till att det är så bra att gå på just blinddejt är att man inte har någon uppfattning alls om den andra personens utseende. Det är samtidigt detta som gör det så spännande. När man träffar någon vid andra tillfällen så är det ju utseendet som styr väldigt mycket, men det är det som är så bra att komma ifrån. Om man kan känna attraktion tillsammans med någon utan att ha träffats, så har man kommit en mycket bra bit på väg redan. Det är så man kan hitta äkta kärlek och inte bara känna attraktion.

Det är otroligt bra och givande att till exempel kunna chatta med varandra innan man träffas, bara så man får en uppfattning om den andra personen. Man kanske känner direkt att det är helt fel och då är det ju onödigt att gå vidare i just den relationen och då blir det ingen dejt den här gången. Det är så otroligt viktigt att det känns rätt på detta plan, innan man bestämmer sig för att faktiskt dejta på riktigt.

Gå på blind date med öppet sinne

Du kommer att vara otroligt nervös innan din första blind date. Du kommer att ha fjärilar i magen som aldrig förr. Det som dock är allra viktigast är att du går på blind date med öppet sinne. Nerverna kommer att lugna sig efter ett tag, men dejta aldrig med förutfattade meningar. Tänk också på att två personer inte måste passa ihop bara för att man har samma intressen. Detsamma gäller det motsatta. Det behöver absolut inte vara kört bara för att ni har helt olika intressen. Det är alltid roligt med något nytt i livet och kanske blir dina intressen också din partners. Annars får man helt enkelt se till att man respekterar varandras tid till att pyssla med det man gillar. Ofta blir det dock så att som par hittar man nya intressen tillsammans och det är otroligt härligt.

Våga lita på någon igen

Det som stoppar många från att börja dejta är att man känner att man har svårt att lita på någon igen. Kanske slutade den förra relationen i kaos och man har svårt att förstå hur man så blint kunde lita på någon och bli så sviken. Det är helt ok att känna så. Det vore konstigt om du inte gjorde det. Tänk dock på att du inte kommer att dejta din förra partner. Du kommer nu att träffa en helt ny person som förtjänar din tillit. Du måste försöka släppa taget och våga lita på människor igen, hur svårt det än är.

Barn med i bilden

Om det finns barn med i bilden så är det troligtvis en annan anledning till att du inte har dejtat på ett tag. Det är helt förståeligt. Du har ju inte bara dig själv att tänka på längre. Det många föräldrar inte inser är att barnen blir lyckligare om föräldern är lycklig. Om du träffar någon som du verkligen tycker om så kommer det inte att bli ett problem. Det kanske blir nya bonussyskon till dina barn också och detta är ju faktiskt vardag idag. Det är inget konstigt. Se du till att må bra själv, så kommer dina nära och kära som finns runt dig också att må bra.

Har du bestämt dig för att börja dejta så finns det en hel del att tänka på. Du känner säkert att du verkligen vill försöka att hitta den stora kärleken den här gången. Men vart ska man då vända sig? Risken finns att du just nu har gått igenom alla dejtingsidor som bara finns på nätet. Det är svårt att veta vilka som är seriösa och vilka som är bra. Det finns en djungel där ute medalla online blind dating för singar, men en av de dejtingsajter som är väldigt bra är https://se.blinddate.com. De har funnits i 20 år och har många lyckliga äktenskap bakom sig. Här kan du i lugn och ro chatta med någon som kan vara intressant att träffa på en blind date. Stort lycka till!

Add a Comment